5 načina, kako vam umjetna inteligencija (Al) i internet alati mogu pomoći prilikom otvaranja salona

Danas ćemo se pozabaviti malo drugačijom temom - kako s relativno malo ulaganja - 200 eura možete napraviti značajnu razliku u poslovanju. Predlažemo da ih uložite u suvremene alate!

U posljednje vrijeme se puno govori o umjetnoj inteligenciji. Stoga ćemo prvo objasniti što je AI. AI je skraćenica za Artificial Intelligence ili umjetna inteligencija na hrvatskom. To je područje koje se bavi razvojem računalnih sustava koji mogu razumjeti, razmišljati i učiti na sličan način kao i ljudi. Upravo vam programi s AI mogu pomoći kod otvaranja salona, a kasnije i u raznim poslovnim poboljšanjima.

 

1. Pitajte sve što vas zanima o kozmetičkim i frizerskim salonima!

Kada razmišljate o otvaranju salona, ​​imate raznih pitanja i ne znate kome se obratiti za odgovore u koje se možete pouzdati! Preporučujemo da se obratite Googleovom programu Gemini kojeg vrlo lako možete pitati sve što vas zanima vezano za poslovanje kozmetičkog salona: "Koja mi je stručna sprema potrebna za otvaranje kozmetičkog salona? Gdje registrirati obrt, j.d.o.o., d.o.o.? Što je bolje obrt, j.d.o.o. ili d.o.o.? Da li trebam računovođu? Kako privući više klijenata u frizerski salon? Umjetna inteligencija pročešljat će i analizirati goleme količine podataka, kako biste dobili iscrpne informacije, a ujedno i savjete gdje se možete obratiti za više informacija.

Kad već imate kozmetički salon, Gemini vam pomaže sastaviti tekst za web stranicu, objave na Facebooku i Instagramu, za letke s vašom ponudom...  Također možete koristiti Gemini za provjeru grešaka u tekstu.

Cijena: besplatno. Trebate samo Google račun, s kojim se prijavite u program.

Poveznica/Link: https://gemini.google.com/ 

 

2. Do logotipa u roku 20 minuta

Brendiranje je važan dio posla koji mnogi zaborave pri otvaranju salona - a logo je svakako dio toga.

Bitno je odabrati ime salona – odnosno brenda i definirati logo koji će se urezati u pamćenje vaših klijenata. Isprintajte ga na zaštitne ogrtače, na vanjsku tablu, vizitke (ako ih još uvijek koristite), dodajte na novogodišnje poklone, ukrasite zid, FB stranicu...

Ali kako doći do dobrog logotipa? Ako i sami imate neki umjetnički duh ili točno znate što želite, možete se poslužiti online programom Looka – višestruko nagrađivanom aplikacijom za izradu logotipa.

Naš savjet - ako ste frizer, izbjegavajte generičke logotipe kao što su škare, četka itd., i umjesto toga odaberite nešto jedinstveno što će ljudima ostati u sjećanju.

Cijena: Logo možete izraditi besplatno. Ako želite preuzeti logo u visokoj rezoluciji, uzmite paket Premium Logo za 65 USD. Svakako će vam trebati logo u visokoj rezoluciji za tisak na ploču, majice...

Poveznica/Link: https://looka.com/

 

3. Nacrt salona po Vašoj želji

Planiranje rasporeda elemenata u salonu je vrlo važno. Sada možete obojiti (ili izmjeriti) sobu i napisati svoje zahtjeve kako bi je umjetna inteligencija trebala opremiti.

Planner 5D: Ovaj online program izvrstan je za početnike jer nudi intuitivno sučelje i opsežnu biblioteku objekata. Omogućuje vam izradu detaljnih tlocrta i 3D prikaz vašeg salona.

Roomstyler: Još jedan sjajan online program koji vam omogućuje da učitate postojeći plan svoje sobe i zatim je opremite namještajem i ukrasima.

Gemini, kojeg smo ranije spomenuli, također vam može pomoći u stvaranju slika. Daješ mu npr. takav zahtjev: "Generiraj sliku kozmetičkog salona 7 x 10 m, u bijeloj boji, sa cvijećem, stolom za masažu, dva prozora, recepcijom i čekaonicom". 

Možda već imate na umu kako želite da vaš salon izgleda. No, ako ste još uvijek u potrazi za idejama, možete upisati na Pinterest, npr: "Ideje za kozmetičke salone".

No, ako se ne osjećate dovoljno suvereno da sami uredite prostor, predlažemo da pronađete izvođača na platformi Fiverr koji već ima dosta dobrih nacrta i dobro je ocijenjen te ima mogućnost korekcija. Neophodno je poznavanje engleskog jezika.

Cijena: ovisno od vrste paketa, koji odaberete
Poveznice/Linkovi: 
Planner 5D - https://planner5d.com/
Roomstyler - https://roomstyler.com/
Gemini - https://gemini.google.com/
Pinterest: https://www.pinterest.com/
Fiverr: https://fiverr.com/

 

4. Besplatne profesionalne slike

Kada otvorite salon, obično nemate slike tretmana koje biste koristili u promotivnim materijalima. Ovdje možete dobiti mnoštvo slika besplatno, a uz malu naknadu možete dobiti sve slike i pristup prekrasnom alatu za stvaranje slika AI koji stvara slike koje želite prema vašim uputama.

Cijena: Besplatno ili premium paket za 10 eura mjesečno, koji vam daje pristup svim slikama i AI generatoru slika.

Poveznica/Link: https://www.freepik.com/

 

5. Trenutno najbolji alat za izradu promotivnog materijala za Vaš salon!

Canva je nezaobilazan alat za izradu promotivnog materijala za Vaš salon! Korisnicima omogućuje veliki izbor uzoraka ispisa i izradu različitih vrsta grafičkog sadržaja. Iz uzoraka možete dizajnirati slike za objave na Instagramu i Facebooku, pozivnice, brošure, postere, plakate, cjenike...

Platforma je intuitivna za korištenje i ne zahtijeva prethodno iskustvo s grafičkim dizajnom.

Cijena: besplatno. Međutim, ako želite imati dostupne sve grafičke predloške i značajke, tada mjesečna pretplata iznosi 15 USD.

Poveznica/Link: https://www.canva.com

 

Isprobajte ove alate i uspješno poslujte u svom kozmetičkom ili frizerskom salonu!

PS: Slika u banneru je napravljena sa AI - na platformi Freepik, a uređena u Canvi.